Makové trojuholníčky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 05. 09. 2008

Suroviny: 150 g práškového cukru, 5 vajec, 100 g maku, 80 g mletých vlašských orechov, 120 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok. KRÉM: 1 L mlieka, 2 balíčky prášku Zlatý klas, 1 vaniľkový cukor, 2 PL hladkej múky, 250 g masla, 150 g práškového cukru. Čokoládová poleva.

Postup: Žĺtky a práškový cukor vymiešame do peny, pridáme mak, mleté orechy, preosiatu múku s kypriacim práškom a spolu dobre vymiešame. Potom zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov a cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vyhriatej rure na 170 °C. Upečený múčnik necháme vychladnúť a natrieme ho plnkou. Natretý múčnik pokvapkáme rozpustenou čokoládovou polevou a necháme dobre stuhnúť. Stuhnutý múčniik pokrájame na rovnaké úhľadné trojuhoľníčky. KRÉM: Z mlieka, zlatého klasu, vaniľkového cukru a hladkej múky uvaríme krém a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vychladnutý krém a dohladka spolu vymiešame.