Hrozienkový koláč

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 05. 09. 2008

Suroviny: 4 vajcia, 120 g práškového cukru, 1 vaniľkový cukor, 150 g hladkej múky, 1 dcl mlieka, 1 kypriaci prášok, 2 PL oleja, čokoládová poleva, šľahačka. KRÉM: 1/2 L mlieka, 1 kakaový pudingový prášok, 2 PL maizény, 250 g masla, 50 g hrozienok, 2 PL rumu.

Postup: Vajcia vyšľaháme s práškovým a vaniľkovým cukrom do peny. Postupne pridáme mlieko, olej, preosiatu múku a prášok do pečiva. Vymiešané cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vyhriatej rúre a necháme vychladnúť. Vychladený múčnik potrieme krémom, polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a necháme dobre stuhnúť. Po stuhnutí múčnik pokrájame na obdĺžníčky a ozdobíme šľahačkou. KRÉM: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hladký krém. Necháme ho trocha schladiť a do teplého zašľaháme práškový cukor, maslo a nakoniec v rume namočené hrozienka.