Kysucká kapustnica

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 08. 09. 2008

Suroviny: 200 g bravčového pliecka, 150 g kyslej kapusty, 2 dcl kapustnej šťavy, soľ, korenie, 1 bobkový list, 3-4 guličky nového korenia, majoránka, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, hrsť sušených húb, 100 g údenej klobásky.

Postup: Umyté mäso dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do polomäkka. Potom pridáme nasekanú cibuľu, ošúpaný cesnak, nové korenie, bobkový list a vopred namočené huby. Polievku dolejeme kapustnou šťavou a varíme asi 20 minút. Nakoniec do kapustnice vložíme poprekrajovanú kyslú kapustu, klobásu a uvaríme domäkka. Pred dovarením dochutíme majoránkou, mletým čiernym korením a odstavíme z ohňa.. Uvarené mäso aj klobásku pokrájame a vložíme naspäť do kapustnice. Podávame s chlebom a poprípade aj so zemiakmi vopred uvarenými v šupke.