Krupicové pražienky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 11. 09. 2008

Suroviny: 160 g detskej krupice, 2 veľká PL masti, 50 g tvrdého syra, 200 g zeleniny(mrkva, zeler, kaleráb), olej, soľ, vajce.

Postup: Do 4 dcl vriacej vody pridáme za lyžicu masti, za stáleho miešania prisypeme krupicu, osolíme a povaríme na hustú kašu. Do vychladnutej krupicovej kaše pridáme postrúhanú surovú zeleninu, vajce, syr podľa chuti posolíme a premiešame. Na doske posypanej strúhankou tvoríme pražienky-(ako malé fašírky) a obalíme ich v strúhanke. Pripravené pražienky vypražíme na oleji dočervena. Podávame k zeleninovým alebo strukovinovým prívarkom.