Kapustové pagáče

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 15. 09. 2008

Suroviny: 400 g hlávkovej kapusty, 120 g zemiakov, 20 g kvasníc, 1 PL cukru, 400 g polohrubej múky, 80 g masti, 1 žĺtok, 2 dcl mlieka, soľ, korenie.

Postup: Z múky, kvasníc- rozmiešaných vo vlažnom mlieku, žĺtka, soli, cukru a pretlačených uvarených zemiakov vypracujeme tuhé cesto. Do vypracovaného cesta zamiesime nadrobno nasekanú kapustu, ochutenú mletým čiernym korením. Pridaním kapusty cesto trocha zredne a následne ho necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme guľaté pagáčiky, ktoré necháme znova podkysnúť. Nakoniec ich vypražíme na masti doružova.