Lahôdkový jablčník

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 22. 09. 2008

Suroviny: 200 g polohrubej múky, 200 g kryštáľového cukru, 4 vajcia, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 dcl oleja, 1 dcl vody. PLNKA: 1 kg jabĺk, 2 balíčky prášku "zlatý klas", 4 PL kryštáľového cukru, 3 dcl vody.

Postup: CESTO: vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do penista. Pomaly pridávame olej, vodu a nakoniec primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. PLNKA: jabĺčka očistíme a postruháme do hlbšieho hrnca. V 300 ml vody rozmiešame prášky "zlatý klas", cukor a spolu s jablkami uvaríme na kašu. Necháme schladiť a ešte vlažnú plnku rozotrieme na upečený piškót. Dáme zatuhnúť do chladničky. Napokon koláč pokrájame na obdĺžníkové rezy a ozdobíme ich šľahačkou a grankom. Môj tip na vylepšenie: Upečený piškót pred nanesením jablčnej plnky potrieť nejakým ovocným džemom.