Baranie rezne.

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Baranie a jahňacie mäso, Vydané dňa: 02. 10. 2008

Suroviny: 600g baranieho mäsa zo stehna, 50g masti, 1 cibuľa, 2 lyžioce paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, soľ, 50g údenej slaniny, 20g hladkej múky, chren, zavárané brusnice.

Postup: Umyté baranie mäso pokrájame na rezne, naklepeme a opečieme na rozpálenej masti. Na zvyšku masti opražíme cibuľu, pridáme pokrájanú údenú slaninu, zalejeme vodou, vložíme rezne a dusíme do mäkka. Mäkké vyberieme, šťavu zaprášime múkou, popražíme, zamiešame paradajkový pretlak, prilejem vody a všetko dobre povaríme. Potom šťavu prepasírujeme a podlejem ňou rezne na tanieri. Ozdobíme ich brusnicami a postrúhaný syrom. Podávame so zemiakmi .