Šípková omáčka ku zverine

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Omáčky , Vydané dňa: 14. 10. 2008

Suroviny: 1/8 L červeného vína, 3 PL šípkového pretlaku, 3 PL rajčinového pretlaku, mleté čierne korenie, soľ, klinčeky, šťava z 1/2 citróna, 1/8 L sladkej smotany, štipka mletej škorice, cukor podľa chuti.

Postup:1./ Šípky očistíme, uvaríme a vypasírujeme z nich šťavu. Do šťavy pridáme trocha cukru a varením šťavu zahustíme na pretlak. Dáme do pohárov a zasterilizujeme./ 2. Víno prevaríme s klinčekami, pridáme šípkový pretlak, rajčinový pretlak a necháme na slabom ohni povariť. Potom osolíme, okoreníme, pridáme štipku škorice a osladíme podľa chuti. Omáčku zalejeme smotanou a ešte povaríme asi 5 minút. Nakoniec hotovú omáčku dochutíme citrónovou šťavou.