Zemiakové šúľance s makom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 18. 10. 2008

Suroviny: 600 g zemiakov, 150 g hrubej múky, 80 g pomletého maku, 60 g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli, maslo.

Postup: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a postruháme na jemnom strúhadle. Pridáme múku, vajce, štipku soli a vypracujeme na vláčne zemiakové cesto. Cesto ušúľame do valčeka, na pomúčenej doske pokrájame na hrubé kúsky a tie zošúľneme na šúľance. Pripravené šúľance uvaríme vo vriacej osolenej vode. Uvarené vyberieme deravou varechou, posypeme pomletým makom, práškovým cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom.