Šampiňónová kyslá polievka s ryžou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 09. 11. 2008

Suroviny: Zemiaky, čerstvé šampiňóny, 1 dcl kyslej smotany, 1 PL hladkej múky, 1 dcl ryže, soľ, bobkový list, celé čierne aj nové korenie, cukor, ocot.

Postup: Očistené a na kocky pokrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody. Pridáme koreniny, na hrubšie plátky pokrájané šampiňóny a necháme zovrieť. Potom pridáme ryžu a varíme za častého pomiešania až je ryža mäkká. Potom polievku zahustíme zátrepkou z múky a smotany. Hotovú polievku necháme prevrieť a dochutíme ju octom, cukrom a poprípade prisolíme.