"Nebo v hube" - Sarymi

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 23. 11. 2008

Suroviny: Cesto: 500 g hladkej múky, 200 g cukru, 2 vajcia, 200 g masla, 2 lyžice medu, 2 lyžičky sódy, 2 lyžičky mlieka, 1 - 1 a 1/2 dl rumu. Zmes: 250 - 350 g nasekaných orechov, 80 g cukru, 120 g masla, 3 lyžice medu, Krém: 3 dl mlieka, 1 a 1/2 lyžice hladkej múky, 1 a 1/2 lyžice solamylu, 100 g cukru (radšej menej)

Postup: Suroviny na cesto zmiešame dokopy, rozdelíme na 2 polovice a vyformujeme na plechy. Prvú polovicu ihneď pečieme 10 - 15 minút na 175 stupňoch, na druhú polovicu dáme zmes. Zmes dáme na panvicu a opražíme dozlatista. Ešte horúcu ju dáme na druhú polovicu neupečeného cesta. Zmes nesmie vychladnúť, inak stuhne a nedá sa s ňou už manipulovať. Túto druhú polovicu cesta pečieme taktiež 10 - 15 minút na 175 stupňoch. Krém uvaríme z mlieka, hladkej múky, solamylu, cukru a necháme vychladnúť. Do chladnej zmesi postupne primešame maslo s vanilkovým cukrom. Prvú upečenú a vychladnutú polovicu cesta polejeme rumom a necháme vsiaknuť, potom potrieme krémom, preložíme druhou polovicou cesta s orechami: Necháme odležať do druhého dňa. Všetko treba nechať poriadne vychladnúť.