Suroviny: pstruhy, ocot, celé čierne korenie, cibuľa, bobkový list, citrón, maslo, hladká múka, biele víno, 1 žĺtok, 1 PL šľahačkovej smotany.
Postup: Očistené pstruhy prelejeme vracim octom (zmodrajú), potom ich dáme do mierne vriacej vody, pridáme bobkový list, pár guličiek celého čierneho korenia, niekoľko koliesok cibule a varíme na slabšom ohni asi 10-15 minút-podľa veľkosti pstruhov. Potom pstruhy opatrne vyberieme a uložíme na misu. Ozdobíme kolieskami citróna. Na masle si upražíme z múky svetlú maslovú zápražku, ktorú zalejeme vývarom zo pstruhov, pridáme trocha vína a necháme prevrieť. Omáčku dochutíme soľou, korením a zjemníme žĺtkom a šľahačkovou smotanou. Omáčku nalejeme ku pstruhom a podávame s opekanými zemiakmi