Pstruhy á la "Kolonáda"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ryby, Vydané dňa: 26. 11. 2008

Suroviny: Pstruhy, údená slaninka, 1 malá cibuľa, šampiňóny (môžu byť aj sterilizované), soľ, korenie, vegeta, hladká múka, olej, citrón, maslo.

Postup: Vypitvané pstruhy očistíme, pozdĺž chrbtice troška narežeme a posolíme s vegetou. Slaninku pokrájame na kocočky a vyškvaríme. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu, plátky šampiňónov a orestujeme. Zmes ochutíme soľou, korením a naplníme ňou pripravené pstruhy. Potom pstruhy obalíme v hladkej múke a na slabšom ohni ich smažíme vo väčšej vrstve horúceho oleja z obidvoch strán dočervena.Opražené pstruhy položíme na misu, na každú porciu pokladieme kúsočky masla (môže byť aj ochutené bylinkové) a dozdobíme kolieskami citróna. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom