Domáce Rafaelo

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 27. 11. 2008

Suroviny: 1 celý tuk CERA, 250 g práškového cukru, 1 dcl vody, 250 g sušeného mlieka, ošúpané mandle alebo lieskové orechy, kokosová múčka na obaľovanie.

Postup: V 1 dcl vody rozpustíme tuk Cera, pridáme cukor, dobre vymiešame a odstavíme z ohňa. Do polo-vychladnutej hmoty primiešame sušené mlieko a vymiešanú hmotu necháme stuhnúť. Z hmoty tvarujeme guličky a do každej zatlačíme do stredu mandľu alebo oriešok. Sformujeme v dlaniach do úhľadnej guličky a obalíme v kokose. Necháme zatuhnúť v chladničke. Mandle alebo oriešky môžeme pred vložením krátko opražiť na troške oleja. Ale iba na bledo!