Zemiakové knedlíčky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 05. 12. 2008

Suroviny: 600 g zemiakov (uvarených v šupke), 200 g detskej krupice, 1 vajce, soľ, 30 g masla, 1 Pl oleja, 150 g prerastenej údenej slaninky, 1 cibuľa.

Postup: Uvarené zemiaky ošúpeme a postruháme najemno. pridáme k nim detskú krupicu, vajce, rozpustené maslo soľ a vypracujeme cesto. Z cesta urobíme šúľanec- hrubý ako palec a zneho nakrájame asi 2cm dlhé knedlíčky. pripravené knedlíčky uvaríme v osolenej vode, scedíme a dáme na misu. Na troche oleja opražíme na kocočky pokrájanú slaninku, na nej orestujeme nasekanú cibuľku dozlatista a zmesou prelejeme uvarené knedlíčky. Takéto knedlíčky bez poliatia slaninkou a bez cibule, môžeme použiť ako prílohu ku pečenej hydine. Najlepšie chutia keď sú trocha opečené na masti.