Pikantná kapria polievka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 23. 12. 2008

Suroviny: 400 g mäsa z kapra (hlava a odrezky), 1 veľká cibuľa, 1 PL masla, 2 PL rajčinového pretlaku, 3 sladkokyslé sterilizované uhorky, 2 PL kapár,citrónová šťava, kôpor alebo petržlenová vňať (aj sušené), mleté čierne korenie, soľ, 1 feferónka, vegeta.

Postup: Hlavu a odrezky kapra uvaríme vo vode s 1 PL vegety. Nadrobno nasekanú cibuľu opražíme na masle dožlta, zalejeme vývarom z kapra, pridáme rajčinový pretlak a povaríme. Do horúceho základu pridáme vykostené kaprie mäso, nadrobno nasekané uhorky, kapary., ochutíme mletým korením, prisolíme a na miernom ohni necháme 10 minút povariť. Tesne pred podávaním pridáme do polievky nasekaný kôpor, troška nasekanej feferónky a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s pečivom.