Vianočná kyselica

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 23. 12. 2008

Suroviny: 1,5 L vody, 200 g sušených húb, 2,5 dcl kyslej smotany, 4-5 zemiakov, 100 g sušených sliviek, 2 PL hladkej múky, soľ, biele mleté korenie, ocot, cukor, tekuté ochucovadlo (maggi).

Postup: Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky zalejeme vodou, posolíme a dáme variť. V druhom hrnci si necháme povariť huby asi 15 minút. Potom ich prelejeme k zemiakom a varíme. Do polievky pridáme smotanu rozmiešanú s hladkou múkou a na slabom ohni za občasného pomiešania varíme asi 12 minút. Nakoniec polievku ochutíme bielym korením, tekutým ochucovadlom, octom, cukrom a podľa chuti prisolíme. Pri podávaní porcie polievky ozdobíme sušenými slivkami a vetvičkami kôpru.