Skautská kapustnica

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 29. 12. 2008

Suroviny: 1 údené kollienko- (alebo údené mäso), 1 pár čerstvej údenej klobásky, 1 kg kyslej kapusty, 20 g sušených húb, 2 PL hladkej múky, 1/4 L mlieka, masť, 1 cibuľa, bobkový list, celá rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, kyslá smotana.

Postup: Do vody dáme variť údené mäso, huby a pridáme šťavu vytlačenú z kyslej kapusty. Uvarené mäso vyberieme, do vývaru pridáme prekrájanú kyslú kapustu, klobásu, 2-3 bobkové listy, rascu a spolu varíme. Na masti zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme hladkú múku, krátko popražíme, pridáme mletú papriku, premiešame, zalejeme studeným mliekom a nalejeme do polievky. Polievku dochutíme podľa potreby trochou cukru, soľou, korením a ešte chvíľu povaríme. Do hotovej kapustnice vložíme na kolieska pokrájanú klobásku a na kúsky nakrájané údené mäso. Podávame s chlebom a každú porciu dozdobíme lyžicou kyslej smotany.