Slovenská cibuľová s bryndzou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 05. 01. 2009

Suroviny: 50 g údenej slaninky, 200 g cibule, 1/2 L vývaru (z kocky), 1/2 L mlieka, mletá rasca, soľ, 100 g bryndze, čerstvá petržlenová vňať.

Postup: Slaninku nakrájame na kocočky a vyškvaríme. Na vyškvarenej slaninke orestujeme na koliečka nakrájanú cibuľu, pridáme mletú rasu, zalejeme vývarom a krátko prevaríme. Potom do polievky prilejeme bryndzu rozmiešanú v mlieku a necháme zovrieť. Do hotovej polievky nasypeme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a podávame s čerstvým chlebom alebo s pečivom.. K polievke môžeme podávať aj opražené žemľové krutóniky (kocočky).