Polievka "sobášnica"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Studené jedlá, Vydané dňa: 16. 01. 2009

Suroviny: 500 g farebnej suchej fazule, 500 g kyslej sudovej kapusty, 4 väčšie zemiaky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml smotany na varenie, 2-3 PL hladkej múky, olej, celé čierne korenie, soľ.

Postup: Cez noc namočenú fazuľu dáme variť, s niekoľkými guličkami celého čierneho korenia. Zatiaľ si uvaríme prepláchnutú kyslú kapustu a zvlášť si uvaríme v osolenej vode- ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky. Keď je fazuľa mäkká, pridáme ku nej uvarené scedené zemiaky, a uvarenú kapustu. Na oleji upražíme do zlatožlta nadrobno nasekanú cibuľu a vlejeme ju do polievky. Polievku dochutíme soľou, prelisovaným cesnakom a na slabom ohni necháme variť ! Do smotany zašľaháme hladkú múku a touto zátrepkou zahustíme polievku. Na slabom ohni necháme polievku ešte 10 minút povariť.