Úhrabky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 16. 01. 2009

Suroviny: 500 g zemiakov, 200 g hladkej múky, soľ, 400 g zemiakov uvarených v šupke, 30 g masti, 50 g oravskej slaninky, 2 väčšie cibule, 300 g kyslej kapusty, drvená rasca.

Postup: Surové zemiaky ošúpeme, postruháme, pridáme hladkú múku, soľ a vymiešame cesto na halušky. Z haluškového cesta nahádžeme halušky do vriacej osolenej vody a uvaríme. Uvarené halušky scedíme, pridáme k nim ošúpané v šupke varené zemiaky, ktoré sme pokrájali na malé kocočky. Zmes zľahka premiešame. Na masti opražíme na kocočky pokrájanú slaninku, pridáme nasekannú cibuľu a necháme popražiť. Potom pridáme kyslú kapustu, drvenú rascu a necháme podusiť. nakoniec kapustu zmiešame s haluškami a zemiakmi. Úhrabky môžeme robiť aj bez kapusty- s bryndzou a poliať ich opraženou slaninkou a cibuľkou.