Plnená roštenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 19. 01. 2009

Suroviny: 600 g hovädzej roštenky, 100 g masti, 50 g párkov, 1 kyslá uhorka, soľ, korenie, 50 g hladkej múky, 2 dcl mlieka, mletá sladká paprika.

Postup: Z roštenky nakrájame 6 rezňov, dobre ich z oboch strán vyklepeme, osolíme a okoreníme. Pripravené mäso plníme kúskami párku a uhorky. Naplnené mäso zvinieme a zopneme špáradlom. Pripravené naplnené roštenky prudko opečieme na masti zo všetkych strán.Opečené roštenky vyberieme a dáme do tepla. Do výpeku pridáme nasekanú cibuľu, podusíme, pridáme mletú papriku a omáčku zaprášime hladkou múkou. Zalejeme studenou vodou, premiešame a dolejeme mlieko. Do tejto šťavy vložíme odložené roštenky a prikryté udusíme domäkka. Podávame s opekanými zemiakmi.