Roštenky na slanine

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 19. 01. 2009

Suroviny: 600 g hovädzej roštenky, 2 cibule, 100 g údenej slaninky, 50 g masti, mleté čierne korenie, soľ, 50 g hladkej múky.

Postup: Z mäsa nakrájame 6 rezňov, ktoré dobre naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na horúcej masti z obidvoch strán.Opečené mäso vyberieme, do výpeku pridáme na kocky pokrájanú slaninku a oškvaríme. Potom pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme do zaltožlta. Výpek porášime múkou, poražíme, zalejeme studenou vodou a dobre premiešame. Vložíme naspäť opečené roštenky a prikryté podusíme. Omáčku dochutíme soľou a korením podľa chuti. Podávame s ryžou.