Hovädzie na hríboch

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 19. 01. 2009

Suroviny: 600 g hovädzieho zadného mäsa, 100 g masti, 2 cibule, 50 g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ, 200 g čerstvých hríbov (šampiňóny).

Postup: Hovädzie mäso v celku opláchneme a osušíme . Potom mäso osolíme, okoreníme a opečieme prudko na horúcej masti zo všetkych strán. Opečené mäso vyberieme a do výpeku pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, ktorú opražíme dožlta. Cibuľu zalejeme trochou vody, vložíme naspäť opečené mäso a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia mäso často obraciame a podľa potreby podlievame vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou a necháme prevariť. Očistené nakrájané huby obaríme vriacou vodou vložíme do šťavy a necháme dobre prevariť. Mäso pokrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s knedľou alebo s varenými zemiakmi.