Starodávna hubovica

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 27. 01. 2009

Suroviny: 50 g sušených-vopred namočených húb, za hrsť sušených sliviek, 3 veľké zemiaky, asi 2L vody, 1 šľahačková smotana, 1 PL hladkej múky, soľ, korenie, 1čL nastrúhanej citrónovej kôry.

Postup: Do vody dáme variť vopred namočené huby a sušené slivky. Keď hubby zmäknú, pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky. Polievku osolíme a varíme až sú zemiaky mäkké! Polievku zahustíme zátrepkou zo smotany a múky. Necháme na slabšom ohni prevariť. Nakoniec polievku dochutíme soľou, korením a nastrúhanou citrónovou kôrou.