Kinder koláč

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 03. 04. 2009

Suroviny: 1L mlierka. 9 vajec, 2 a 1/2 balíčka vanilkového pudingového prášku, 300 g masla, 100 g vlašských orechov, 20 PL kryštáľového cukru, 3PL hladkej múky, 3 PL strúhanky, 2 PL kakaa, 1,5 PL oleja, 100 g kúpeného čokoládového krému, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 2 šľahačkové smotany, 1 stužovaš šľahačky, soľ.

Postup: PLNKA: Z 1L mlieka, 9 žĺtkov, vaniľkových pudingov a z 9 PL kryštáľového cukru uvaríme pudingovú hmotu. Po uvarení puding ochladíme vo vodnom kúpeli. Potom do pudingu primiešavame po častiach 300 g vyšľahaného masla. Po vyšľahaní krém rozdelíme na polovice a do jednej polovice zamiešame kakao. CESTO: 9 bielkov so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, potom do snehu pridáme 9 PL kryštáľového cukru, 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhanky, 1,5 PL oleja, 1/2 balíčka kypriaceho prášku a spolu premiešame. Na plech dáme papier na pečenie, potrieme ho olejom a na papier dáme vrstvu nahrubo nasekaných orechov. Na orechy nalejeme cesto a upečieme ho v rúre vyhriatej na 180°C doružova. Po upečení koláč prevrátime na druhý plech a odstránime papier. Povrch ešte teplého koláča potrieme čokoládovým krémom a necháme vychladnúť. Potom na koláč nanesieme striedavo po kopčekoch plnku, rozotrieme ju a pekne uhladíme. Nakoniec na povrch koláča nanesieme stužené šľahačky a hotový koláč dozdobíme kakaom alebo strúhanou čokoládou.