Opačné hovädzie rezne "Gabriel"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 21. 04. 2009

Suroviny: 800 g hovädzieho zadného mäsa, soľ, korenie, strúhanka, 4 vajíčka, olej na vyprážanie, 3 dcl hovädzieho vývaru, 1 tmavé pivo, 1 dcl červeného vína, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku.

Postup: Z mäsa nakrájame asi 1 cm hrubé rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme a rukou ich dobre pozatláčame v strúhanke. Potom rezne poomáčame v rozšľahaných vajíčkach a prudko ich vypražíme na rozpálenom oleji dozlatova. Vypražené rezne pokladieme do pekáča, zalejeme ich vývarom, tmavým pivom a vínom. Na rezne pokladieme celé strúčiky cesnaku a nahrubo nakrájanú cibuľu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 40 minút. Počas pečenia rezne prelievame šťavou z výpeku. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.