Hovädzie rezne na slanine

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 21. 04. 2009

Suroviny: 500 g hovädzieho mäsa zo stehna, 1 PL hladkej múky, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, masť, 1 cibuľa, 50 g údenej prerastenej slaninky, hovädzí vývar (z kocky).

Postup: Z mäsa nakrájame rezne, mierne ich naklepeme a okraje ponarezujeme. Rezne potom obalíme v hladkej múke a poprášime ich mletou paprikou. Pripravené rezne opečieme na horúcej masti z obidvoch strán a preložíme ich do kastróla. Na výpeku opražíme na kocočky pokrájanú slaninku, potom pridáme nastrúhanú cibuľu a necháme ju zapeniť. Spenenú cibuľku podlejeme trochou vývaru, necháme prevrieť a nalejeme na rezne. Takto pripravené rezne ochutíme korením a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme domäkka. Počas dusenia podlievame vývarom. Nakoniec omáčku zahustíme múkou a dochutíme. Udusené rezne podávame s opečenými zemiakmi alebo zemiakovými knedľami a prelejeme slaninkovou omáčkou.