Slané palacinky, plnené kuracím mäsom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 27. 04. 2009

Suroviny: 400 ml mlieka, 160 g hladkej múky, 3 vajcia, soľ, 50 g roztopeného masla, tymian, kôra z 1 pomaranča. PLNKA: 400 g kuracieho mäsa z prsíčok, 200 g čerstvých šampiňónov, 1 viazanička jarnej cibuľky, soľ, korenie, 250 ml kyslej smotany, pomarančová šťava.

Postup: Na cesto si zamiešame múku, vajcia, nastrúhanú pomarančovú kôru, pridáme soľ, tymian a rozpustené maslo. Vymiešané cesto necháme odležať v chladničke. Zatiaľ si pripravíme plnku: Na oleji opražíme na rezance pokrájané mäso, pridáme nakrájané šampiňóny a na kolieska nakrájanú cibuľku. Všetko spolu orestujeme, zalejeme smotanou, pridáme šťavu z pomaranča a zmes dochutíme soľou a korením. Necháme na slabšom ohni prehriať. Na panvici z cesta upečieme tenšie palacinky a plníme ich pripravenou plnkou. Porcie palaciniek dozdobíme zeleninovým šalátom.