Suroviny: 4 syry Hermelín (á100g), 250 g lístkového cesta, 1 žĺtok, 1 Pl kečupu, mleté čierne korenie, hladká múka na posypanie, petržlenová vňať.
Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký štvorcový plát. Potom cesto rozkrojíme na 4 rovnaké diely. Každý diel cesta potrieme kečupom, ochutíme mletým korením a do stredu každého štvorca položíme hermelín. Cesto potom dôkladne zabalíme do batôžkov, aby nám pripečení syr nevytiekol. batôžky potrieme rozšľahaným žĺtkom a pokladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. (podľa chuti môžeme aj jemne posoliť) Pripravené batôžky dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 10_12 minút. Hneď po upečení batôžky pokladieme na taniere a ozdobíme vetvičkou petrželky. Podávame s čerstvými plátkami rajčín.