Rezne s kyslou kapustou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 25. 05. 2009

Suroviny: 100 g anglickej slaninky, 1 veľká cibuľa, 250 g kyslej kapusty, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 80 g strúhanky, 1 vajce, 1 PLmletej červenej papriky, soľ, korenie, petržlenová vňať, olej.

Postup: Slaninku pokrájame na kocočky a osmažíme. Potom na slaninkovom výpeku opražíme najemno nasekanú cibuľu. Kapustu scedíme na sitku a po odkvapkaní ju poprekrajujeme. Mleté mäso zmiešame so strúhankou, vajcom, vychladnutou slaninkovou zmesou a poprekrajovanou kapustou. Všetko ochutíme soľou, korením a mletou sladkou paprikou. Zmes dobre vymiešame a vytvarujeme z nej 8 rezňov. Na horúcom oleji rezne vypražíme z každej strany po 6 minút. Na každý horúci rezeň položíme tenký plátok masla a podávame so zemiakmi a kyslou kapustou.