Ostrá nátierka s Nivou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Nátierky, Vydané dňa: 06. 06. 2009

Suroviny: 200 g nivy, 1 lučina, 3 vajcia 100 g masla, 100 ml kyslej lahôdkovej smotany, niekoľko nakladaných chilli papričiek - alebo feferóniek, štipka soli.

Postup: Vajcia uvaríme natvrdo, schladíme, olúpeme a nastruháme na jemnom strúhadle. Nivu rovnako jemne nastruháme. Zmäknuté maslo vymiešame do peny, primiešame lučinu, nastrúhanú nivu a vajcia. Pridáme kyslú smotanu a všetko vyšľaháme na hladký krém. Podľa chuti prisolíme a vmiešame niekoľko nadrobno posekaných chilli papričiek. Mažeme na krajíčky chleba alebo na plátky čerstvého pečiva. Ozdobíme krúžkami surovej cibule, paprikou, uhorkou, rajčinou apod.