Suroviny: 1 kg čerstvých húb, 2 cibule, 4 ks strúčiky cesnaku, 1 lyžíca mletej sladkej papriky, 1 lyžica vegety, 1 kocka masoxu, 200 g točenej salámy,
3 lyžice hladkej múky, 1 ks červená paprika alebo feferónka, olej na pečenie, soľ, korenie.
Postup:
Cibuľu a cesnak ošupeme a najemno posekáme. Huby očistíme a pokrájame. Točenú salámu nakrájame na kocky. Rozohrejeme si olej a speníme na ňom cibuľu
a cesnak. Pridáme papriku, pripravené huby, nakrájanú salámu a orestujeme. Podlejeme vývarom z masoxu a dusíme domäkka. Do vývaru pridáme pár pásikov
červenéj papriky alebo feferónky. Zahustíme múkou rozhabarkovanou v studenéj vode a prevaríme na miernom ohni eště 10 minút. Dochutíme vegetou, soľou
a korením podľa chuti. Hubový guláš podávame s chlebom alebo s cestovinami. Môžeme podávať aj so žemľovou knedľou.