Panvica Wok s ryžou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 09. 06. 2009

Suroviny: 1 ks mrazenej zeleniny Findus Wok Vietnamese, 50 g čerstvých húb- /šampiňóny, hliva.../, 2 dl varenej ryže, 2 strúčiky cesnaku, 2 Lyžice sojovej omáčky, 2 lyžice oleja.

Postup: Najprv všetky huby dôkladne očistíme - (šampiňónom ošúpeme hlavičky) a nakrájame ich na rovnako veľé kúsky. Ošúpememe dva strúčiky cesnaku a nasekáme nadrobno. Medzitým zahrejeme panvicu na maximálnu teplotu a nalejeme do nej rastlinný olej. Keď sa olej rozpálí, prisypeme mrazenú zeleninovú zmes Findus Wok Vietnamesse a za stálého miešania ju smažíme približne päť minú. Potom prisypeme pokrájené huby a nasekaný cesnak. Znova za stálého miešania smažíme dalšie 3 minúty. Na záver ešte prisypeme hotovú uvarenú ryžu, všetko zalejeme sójovou omáčkou, znovu dôkladne premiešame a prehrejeme. Podávame ozdobené vetvičkou čerstvej zelenéj petrželky. Vietnamská miešaná zeleninová zmes obsahuje mrkvu, pór, zelený hrášok, fazuľové klíčky a bambusové výhonky, přičom všetká zelenina okrom pórku je predvarená. Dobrá rada: môžeme použiť aj sezamový olej, lebo znáša dobre dosť vysoké teploty. Ale opatrne, tento olej má veľmi intenzivnú chuť.