Ryža s mäsom a hubami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hríby, Vydané dňa: 09. 06. 2009

Suroviny: Dva 1/4 L hrnčeky ryže, 30 dkg mletého mäsa alebo lanšmítu- (konzerva luncheon meat), niekoľko čerstvých húb alebo šampiňónov, 2 cibule, 5 dkg slaninky, 1/4 l vývaru z kocky masoxu, soľ, korenie, mletá paprika.

Postup: Ryžu opláchneme a uvaríme. Na rozškvarenej slaninke opražíme nakrájanú cibuľu a očištené huby, pridáme mleté maso alebo lanšmít, posypeme korením a paprikou, mäso trochu osolíme a za častého miešania osmažíme. Podlejeme vývarom a asi 1/2 hodiny dusíme. Lanšmít podlejeme len veľmi málo a tiež len krátko dusíme. Potom primiešame uvarenú ryžu a podľa chuti poprípade prisolíme. Na tanieri môžeme jedlo ešte posypať nastrúhaným syrom a obložiť mesiačikmi rajčín.