Knedle s údeným mäsom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 12. 06. 2009

Suroviny: 750 g zemiakov uvarených v šupke, 150 g hrubej múky, 50 g detskej krupice, na zahustenie strúhanku, 250 g uvareného údeného mäsa- (napr. z údených bravčových rebierok),1 veľká cibuľa, 2 vajcia, soľ.

Postup: Uvarené zemiaky ošúpeme a nastruháme na jemnom stúhadle. Potom ku zemiakom pridáme múku, detskú krupicu, vajcia, osolíme a zamiešame. Podľa potreby cesto dohustíme strúhankou. Vypracujeme tuhé cesto. Uvarené údené mäso bez kosti nakrájame na drobné kúsky . Cibuľu nasekáme nadrobno a na troche tuku opražíme. Potom pridáme k cibuli mäso a krátko spolu posmažíme. Zemiakové cesto rozvaľkáme na doske na hrúbku asi 1 cm, posypeme ho rovnomerne pripraveným mäsom a plát cesta zroľujeme do tvaru knedle. Knedlu vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 20 minút. Počas varenia knedľu občas otočíme. Uvarenú knedľu po vybratí z vody popicháme vidličkou, nakrájame ju niťou na 1 cm hrubé knedlíky a podávame s dusenou červenou kapustou so sušenými slivkami a zahustenú strúhankou. Všetko posypeme opraženou cibuľou.