Ľadová čokoláda

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 13. 06. 2009

Suroviny: 250 g 100% stuženého tuku, 50 g čokolády na varenie, 50 g kakaa, 3 celé vajcia, 3 PL práškového cukru, 1 vrecúško vaniľkového cukru.

Postup: Tuk, čokoládu, a kakao rozpustíme nad vodným kúpelom. Vajcia s oboma cukrami vyšľaháme do hustej peny. (šľahačom) Do vyšľahaných vajec zašľaháme rozpustenú čokoládu. Zmes dáme do cukrárskeho zdobiaceho vrecka a striekame ozdobne do papierových košíčkov. Upozornenie- hmota rýchlo tuhne, preto musíme pracovať čo najrýchlejšie. Naplnené košíčky dáme zatuhnúť do chladničky.