Sandokanove oči

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 13. 06. 2009

Suroviny: "A":125 g rozpusteného tuku Iva, 5 PL strúhanékop kokosu, 4 PL sušeného mlieka, 3 PL práškového cukru. "B": 100 g mletých orechov, 50 g cukru, 50 g zmäknutého masla, trocha rumu, "C": 125 g rozpusteného tuku Iva, 50 g kakaa, 4 PL práškového cukru, 4 PL pudingového prášku- vaniľkový.

Postup:Všetky tri hmoty si vyrobíme osobitne -dôkladným vymiešaním uvedených surovín. Potom hmoty plníme do umelohmotných obalov na vajíčka, ktoré sme dobre umyli a vypláchli studenou vodou, alebo do papierových kočíčkov. Naspodok každej formičky alebo košíčka položíme do stredu hrozienko namočené v rume alebo lentilku. Potom nalejeme trocha hmoty "A", potom pridáme hmotu "B" a necháme dôkladnne zatuhnúť. Hotové "oči" vyklopíme z formičiek a poukladáme na servírovací podnos.