Kuracie prsia "Renesance"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 16. 06. 2009

Suroviny: 4 kuracie prsné rezne, 1 veľké jablko, soľ, korenie, 1 kocka kuracieho bujónu, 1 malá šalotka alebo mladá cibuľka,1 citrón, 1 dcl šľahačkovej smotany, 1 čL solamylu, olej.

Postup: Kuracie prsia odblaníme, posolíme, okoreníme a opekáme na oleji dozlatova. Opečené prsia vyberieme a odložíme na teplé miesto. Jablká umyjeme, pokrájame na 1 cm hrubé plátky a vykrojíme jadrince. Vo výpeku opečieme kolieska jabĺk z obidvoch strán a pokladieme ich na opečené kuracie rezne. Do výpeku potom pridáme nadrobnučko nasekanú -alebo nastrúhanú cibuľu, necháme ju zosklovatieť a podlejeme ju vodou. Pridáme rozmrvený kurací bujón a necháme prevariť. Potom vývar zalejeme smotanou, pridáme trocha nastrúhanej citrónovej kôry a omáčku dochutíme citrónovou šťavou, do ktorej sme zamiešali troška solamylu na zahustenie. Omáčku necháme prehriať aby zhustla. Na tanier položíme opečenú porciu prsíčok, navrch položíme koliesko jablka a podlejeme omáčkou. Podávame s hranolkami alebo s ryžou.