Pikantné kurča I.

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 16. 06. 2009

Suroviny: 1 kurča, pár strúčikov cesnaku, olej, soľ,mletá paprika, mleté čierne korenie, karí korenie, kúsok masla, 1 PL hladkej múky.

Postup:Očistené kurča potrieme prelisovaným cesnakom ktorý sme rozotreli so soľou. Potom kurča pokvapeme olejom a necháme odležať. Potom kurča vložíme do vymasteného pekáča, podlejeme troškou vody a dáme piecť do vyhriatej rúry. (Kurča môžeme aj griľovať na grile.) Počas pečenia podľa potreby podlievame trochou vody a prelievame výpekom. Vypečenú šťavu zmiešame s mletou paprikou, korením a karí korením. Do šťavy dáme rozpustiť aj trochu masla. Po upečení kurča vyberieme z pekáča a naporcujeme. Výpek zahustíme múkou rozmiešanou v troške studenej vody a povaríme. Porcie kurčaťa prelejeme šťavou a podávame so zemiakmi alebo s ryžou.