Pikantné kurča II.

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 16. 06. 2009

Suroviny: 1 kurča, 1 PL oleja, 1 čl karí korenia, 1 PL citrónnovej šťavy, 1 čl mletej papriky, 2 strúčiky cesnaku, soľ.

Postup: Kurča umyjeme a pokrájame na porcie. Do misky si zamiešame olej, karí korenie, citrónovú šťavu, mletú papriku, prelisovaný cesnak a troška soli. Touto marinádou ponatierame porcie kurčaťa. Do pekáča rozložíme plátky masla, na maslo pokladieme porcie pripraveného kurčaťa a dáme do vyhriatej rúry upiecť dozlatova. Podľa potreby počas pečenia podlievame troškou vody. Podávame s opekanými zemiakmi a šalátom.