Pikantné labužnícke kurča

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 16. 06. 2009

Suroviny: 1 menšie kurča, 1 PL oleja, 1 PL plnotučnej horčice, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL vegety, šťava z polovice citróna, štipka soli, štipka oregána, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 2 PL masla, 2 dcl kuracieho vývaru.

Postup: Z oleja, horčice, prelisovaného cesnaku, vegety, citrónovej šťavy, oregána a nasekanej petržlenovej vňate, si vymiešame marinádu. Očistené kurča naporcujeme a potrieme namiešanou marinádou. Pripravené porcie kurčaťa vložíme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chladničke aspom 1 hodinu marinovať. Potom porcie kurčaťa pokladieme do pekáča, položíme na ne kúsky masla a vložíme do vyhriatej rúry piecť. Počas pečenia podlievame najprv vývarom a neskôr prelievame výpekom. Po 20 minutách pečenia teplotu znížíme a dopečieme dozlatova. Podávame s ryžou a šalátom.