Varšavské hovädzie rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 18. 06. 2009

Suroviny: 10 rezňov z hovädzieho stehna, 150 g masla, 100 g koreňovej zeleniny, 5 guličiek nového korenia, kúsok celej škorice, trocha citrónovej kôry, 3 čL cukru, 1 PL masla a 1PL hladkej múky na zápražku, 3 PL ríbezľového džemu.

Postup: Rezne naklepeme z obidvoch strán a posolíme. Na masle speníme najemno nakrájanú zeleninu, pridáme nové korenie, škoricu a citrónovú kôru. Krátko orestujeme, pridáme pripravené rezne a prikryté dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame troškou vody. Mäkké rezne vyberieme, z cukru upražíme karamel ktorý rozriedime vodou a vylejeme do šťavy. Z masla a múky upražíme svetlú zápražku, zahustíme ňou šťavu a necháme povariť. Nakoniec pridáme do šťavy ríbezľový džem, premiešame a šťavu precedíme na rezne. Podávame s knedľou alebo so zapečeným zemiakovým pyré.