Plnená roštenka z Turca

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 20. 06. 2009

Suroviny: 4 roštenky, 500 g bravčového mäsa, 100 g ryže, 100 ml smotany, pol cibule, soľ.

Postup: Mäso očistíme, naklepeme a z oboch strán posolíme. Bravčové mäso pomelieme a na masti udusíme. Osobitne udusíme na masti cibuľu, pridáme ryžu, zalejeme vodou a dusíme do mäkka. Podusené bravčové mäso zmiešame s dusenou ryžou a natrieme na roštenky, zvinieme a previažeme. Vložíme do nádoby s roztopenou masťou, podlejeme a dusíme do mäkka. Šťavu zmiešame so smotanou a nalejeme na závitky. Podávame s pečenými zemiakmi.