Važecká pochúťka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 20. 06. 2009

Suroviny: 250 g roštenky, 250 g bravčové stehna, 250 g bravčovej pečene, 75 g údenej slaninky, 75 g oleja, 75 g eidamu, 10 g cesnaku, čierne korenie, soľ, 60 g múčneho masla. Osobitne si k pochúťke pripravíme tradičným spôsobom 5 zemiakových placiek.

Postup: Mäso a pečeň narežeme na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Výpek zahustíme múčnym maslom (t.j. maslom zmiešaným s hladkou múkou v pomere 1:1), dochutíme cesnakom. Zemiakové placky naplníme mäsom, prelejeme šťavou, posypeme strúhaným syrom a ozdobíme vejárikom opečenej slaninky. Ako prílohu podávame rôzne šaláty z čerstvej zeleniny.