Rezy zo šťuky na domáci spôsob

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ryby, Vydané dňa: 20. 06. 2009

Suroviny: 1 200 g mäsa zo šťuky, 3 žemle, kôru z jedného citróna, soľ, 50 g masla, 1 zelenú papriku, pažítku, 1 lyžicu hladkej múky, 2 dl červeného vína, 1 stredne veľkú cibuľu, petržlenovú vňať

Postup: Dopredu si nachystáme mäso zo šťuky, osolíme ho a necháme odstáť aspoň pol hodiny. Počas tohto času si pripravíme v kastróliku maslovú zápražku s hladkou múkou, do ktorej pridáme na väčšie mesiačiky pokrájanú cibuľu, ktorú potom podlejeme rozriedeným vínom s vodou. Do vzniknutej zmesi pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, zelenú papriku, pažítku a nastrúhanú citrónovú kôru. Zmes dobre prevaríme. Keď je už vínovozeleninová zmes hotová, pridáme do nej mäso zo šťuky. Mäso v nej dovaríme na miernom ohni. Medzitým si z troch žemlí nožíkom narežeme stredne veľké trojuholníky a na pekáči ich usmažíme do ružova. Uvarené šťučie mäso z kastróla vyberieme na porcelánovú misu, kde ho zalejeme scedenou omáčkou z uvarenej zeleniny. Okraje mäsa ozdobíme usmaženými žemľami a môžeme konzumovať.