Pomarančovo-citrónový punč

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Nápoje, Vydané dňa: 20. 06. 2009

Suroviny: 7,5 dl vody alebo slabšieho čaju, 200 g cukru, 3 pomaranče, 1 citrón, 2 klinčeky, kúsok celej škorice, 0,5 l červeného vína, 2 dl rumu

Postup: Do hrnca nalejeme vodu, pridáme cukor, ostrúhanú kôru z dvoch pomarančov a polovice citróna, škoricu, klinčeky a 5 minút povaríme. Potom zmes prelejeme cez sitko do inej nádoby, prilejeme víno, postavíme na oheň, zahrejeme takmer k bodu varu, potom odstavíme, prilejeme šťavu z pomarančov a citrónu, rum a zamiešame. Hotový punč nalejeme do nahriatych pohárov a podávame.