Spišské hovädzie mäso

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 20. 06. 2009

Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa zo stehna, 2 spišské párky, soľ, 50 g masti, 50 g cibule, horčicu, 10 g hladkej múky

Postup: Dobre odležané hovädzie mäso opláchneme teplou vodou, odblaníme, trochu naklepeme a nožom doň urobíme po dĺžke otvor, do ktorého vložíme spišský párok a otvor uzavrieme špáradlom. Osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na masti. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, opražené mäso trochu potrieme horčicou, podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame vodou a mäso občas obrátime, pričom dávame pozor, aby sme doň nepichli, pretože šťava by vytiekla a mäso by nebolo chutné. Mäkké mäso vyberieme, do vypečenej šťavy pridáme hladkú múku, opražíme, podlejeme vodou a povaríme. Šťavu ešte podľa chuti dosolíme a precedíme na pokrájané mäso. Podávame so zemiakmi a cviklovým šalátom s chrenom.