Kurča na šalvii s párkom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 22. 06. 2009

Suroviny: 1 kurča, 2 cibule, klobásky na pečennie alebo párky, šalvia, worcestrová omáčka, 1 citrón, anglická hoirčica- (alebo do plnotučnej horčice primiešať Cayenské korenie), 5 strúčikov cesnaku, mrazený hrášok, hlávkový šalát, zeleninový vývar, zemiaky.

Postup: Cibuľu rozkrájame na osminky. Dáme do misky, pridáme worcester, trocha šalvie, šťavu z jedného citróna, horčicu, 5 roztlačených strúčikov cesnaku. Všetko dáme do igelitového sáčku, premiešame, pridáme rozporciované kurča a necháme marinovať cez noc. Druhý deň vložíme marinované kurča do pekáča, pridáme neolúpané strúčiky cesnaku, malé klobásky na pečenie a pečieme do ružova. Podávame s upečenými zemiakmi s hráškom a duseným šalátom. Príprava hrášku so šalátom: šalát natrháme, dáme do hrnca a mierne podlejeme. Začneme dusiť. Pridáme mrazený hrášok podlejeme vývarom a udusíme do mäkka.