Torta z Baileys

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 22. 06. 2009

Suroviny: 125 g masla, 100 g cukru, 70 g múky, 70 g maizeny, 150 ml likéru Baileys, 250 g šľahačky, 2 balíčky stužovača šľahačky, 150 g čokolády, 1 lyžičku kakaa, pergamenový papier

Postup: Zmiešame práškový cukor a tuk a vyšľaháme ich najemno ručným mixérom. Pridáme vajcia a opäť vyšľaháme. Preosejeme polohrubú múku a s práškom do pečiva a maizenou ich nasypeme k rozmiešanému tuku. Dobre zmiešame, teraz už bez šľahača. Cesto naplníme do tortovej formy vyloženej papierom. Pečieme v stredne vyhriatej rúre nastavenej na druhý stupeň asi 20 minút. Po upečení formu rozoberieme a necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli rozpustíme mliečnu čokoládu a tortu ňou zo spodnej strany natrieme, necháme stuhnúťa čokoládovou stranou položíme na tanier. Vrchnú stranu korpusu pokvapkáme likérom. Okolo torty postavíme tortovú formu bez dna a na korpus roztierame ušľahanú šľahačku so stužovačom. Povrch torty ozdobíme kakaom alebo strúhanou čokoládou.